Tutustu

Kuka on Eila Aavakare_

Taustani:

Olen kajaanilainen yrittäjä, poliitikko, äiti, vaimo ja isoäiti. Olen asunut lapsuuteni maalla Keski-Suomessa, metsän keskellä, rintamamiestilalla. Sain isältä ja äidiltä hyvän turvallisen kodin. Työ oli arjessa mukana vahvasti jo lapsena.

Kesät sain viettää maatilan töissä. Talvet opiskelin tiiviisti. Useampi sukupolvi asui saman katon alla. Siksi minusta on hyvin luontevaa tulla toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa. Puolustan tämän päivän vanhusta, kannustan elämäänsä aloittelevaa nuorta. Lasten elämässä pitää olla vahvasti läsnä.

Pitkä jalan tai pyörällä kuljettu koulumatka lisäsi kuntoa. Ei ollut vapaa-ajan ongelmia. Parisataametriset juurikaspenkit odottivat hoitamista. Maatalossa tottui eläimiin. Kotitilallani oli paljon tuotantoeläimiä. Siellä opin, että eläimiä pitää kohdella hyvin. Metsänhoito ja liikkuminen metsissä antoi hyvät opit nykyiseen työhöni. Liikunta ja varsinkin hiihtäminen oli himoharrastus. Monena talvena ylittyi 1000 kilometrin raja.

Nykyisin perheeseeni kuuluu yrittäjäaviomies ja neljä aikuista lasta, neljä lastenlasta ja karvakuonot: kettuterrieri Leon, ajuri Riku ja jämptit Jippu ja Obelix.

kuka on eila aavakare_ (4)

Olen isänmaallinen, oma maa ja kansa ensin. Suomalaiset arvot, tavat ja perinteet ovat minulle tärkeitä. Suomessa ei tule piilotella rikollisia eikä paperittomia.

Olen kuulunut perussuomalaisiin vuodesta 2012 lähtien. Olen ylpeä omasta puolueestani ja edustan perussuomalaisia rinta rottingilla.

Miksi asetuin ehdolle eduskuntavaaleihin?

Ehdokkuus ei ollut minulle itsestäänselvyys. Oma valtuustoryhmä ja perussuomalaisten Kainuun piiri antoi tukensa, suorastaan vaativat. Suostuin. Kiitos luottamuksesta.

Uskon, että tunnistan joitakin vahvuuksia, joista on hyötyä päätöksenteossa. Kokemus lukuisissa luottamustehtävissä, kokemus yrittäjänä ja pitkä pankkiura sekä koulutukseni tukevat vahvaa osaamistani. Hyvät elämäntavat auttavat minua jaksamaan työssäni ja luottamustehtävissäni. Perhe ja koti ovat minulle voimanlähteitä. Luonteeltani olen hyvin maltillinen, positiivinen, neuvottelutaitoinen, joustava, mutta tarvittaessa raudanluja.

Opin yrittäjänä tekemään nopeita itsenäisiä päätöksiä. Olen erittäin työorjentoitunut ja pitkäjännitteinen. Huumori pitää olla mukana myös arjessa. Eniten minua ärsyttää elämässä epäoikeudenmukaisuus ja laiskuus. Olen rohkea aktiivinen suomalainen, uskallan ottaa kantaa ja olla eri mieltä, jos katson sen järkeväksi. Olen suomalaisten asialla.

Ura:

Palkkatyö naisten kanssa rahalaitoksessa. Markkinointitehtävät, kansainvälisen kaupan maksuliikeasiantuntitehtävät sekä työpaikan työsuojeluvaltuutetun tehtävät pitivät virkeinä.

Luontaisetuna oli vapaa-aikana perheen kodinkoneliike. Yrittäjänä olen vastavuoroisesti toiminut miesten maailmassa. Hyvä asiakaspalvelu oli ase, jolla yritin erottua kilpailijoista. Myyntityössäni olen palkittu Suomen parhaana useamman kerran. Kodinkoneiden kuljetus, asennus, tarjouspyyntöjen laskeminen, tilaukset, markkinointi ym. ovat tuttua puuhaa. Yhteiskunnalliset asiat ovat aina olleet tärkeitä. Tällä hetkellä metsätilamme emännyys, miehen taksipaperit ja kynttiläpajan tuotanto ovat elämässä mukana.

Vastuuni olen aina kantanut!

Talous:

Yrityksen rekrytointi ja talous olivat vastuullani. Taloushallintoon antoi rahalaitos ja koulutukseni hyvän selkänojan. Kaikki piti täsmätä. Yrityksen verotusasiat olivat selkärangassa.

Mielestäni taloushallinto ja säästäminen kuuluisi olla oppiaineena jo hyvin varhaisessa kouluiässä. Jatkuva velanotto on koko Suomen perisynti! Siihen on saatava muutos. Pankissa tunnistin, kuinka tärkeää olisi perheille opettaa rahan viisasta käyttöä.

Koulutus: kansainvälisen liiketoimintalinjan yo-kauppateknikko, hyvinvointiterapeutti (Satulinna, Hirvensalmi)

Kielitaito: englanti, ruotsi, saksa ja venäjän alkeet

Työ:
Ulkomaan maksuliikeasiantuntija rahalaitoksessa ja asiakasryhmien markkinointitehtävät.
Expert kodinkone- ja LVI-alan yrittäjä. Nykyisin metsätilayrittäjä.
Toiminnantarkastaja (Hankaan Erä -metsästysseura, 5 vuotta)
Suomen Terveysmaailma Oy:n edustaja Kainuun alueella

Nykyisin metsätila-/käsityöyrittäjä

Harrastukset: koirat, metsä, kalastus ja leivonta

Motto: Jätä hyvä mieli jälkeesi katsoville! Kuuntele – ole rehellinen – pidä lupauksesi!

Luottamustehtävät:

 • Kajaanin kaupunginvaltuutettu, toinen kausi
 • Kaupunginhallituksen jäsen, toinen kausi
 • Maakuntahallituksen 1. vpj.
 • Puoluevaltuuston jäsen
 • Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj. Kajaanissa
 • Elinkeinolautakunnan jäsen
 • Työllisyysryhmän jäsen
 • Vilake, kaupunginhallituksen edustaja
 • Romanityöryhmän jäsen
 • Maankäyttöpoliittisen ohjausryhmän jäsen
 • Pohjois- ja Itä-Suomen neuvottelukunnan jäsen

 

Rohkeasti suomalainen (2)

Kuka on Eila Aavakare_ (2)