Tutustu

Kuka on Eila Aavakare_

Taustani:

Olen kajaanilainen yrittäjä, poliitikko, äiti, vaimo ja isoäiti. Olen asunut lapsuuteni maalla Keski-Suomessa, metsän keskellä, rintamamiestilalla. Sain isältä ja äidiltä hyvän turvallisen kodin. Työ oli arjessa mukana vahvasti jo lapsena.

Kesät sain viettää maatilan töissä. Talvet opiskelin tiiviisti. Useampi sukupolvi asui saman katon alla. Siksi minusta on hyvin luontevaa tulla toimeen kaiken ikäisten ihmisten kanssa. Puolustan tämän päivän vanhusta, kannustan elämäänsä aloittelevaa nuorta. Lasten elämässä pitää olla vahvasti läsnä.

Pitkä jalan tai pyörällä kuljettu koulumatka lisäsi kuntoa. Ei ollut vapaa-ajan ongelmia. Parisataametriset juurikaspenkit odottivat hoitamista. Maatalossa tottui eläimiin. Kotitilallani oli paljon tuotantoeläimiä. Siellä opin, että eläimiä pitää kohdella hyvin. Metsänhoito ja liikkuminen metsissä antoi hyvät opit nykyiseen työhöni. Liikunta ja varsinkin hiihtäminen oli himoharrastus. Monena talvena ylittyi 1000 kilometrin raja.

Nykyisin perheeseeni kuuluu yrittäjäaviomies ja neljä aikuista lasta, neljä lastenlasta ja karvakuonot: kettuterrieri Leon,Leonin poika Napoleon, ajuri Riku ja jämptit Jippu ja Obelix.

kuka on eila aavakare_ (4)

Olen isänmaallinen, oma maa ja kansa ensin. Suomalaiset arvot, tavat ja perinteet ovat minulle tärkeitä. Suomessa ei tule piilotella rikollisia eikä paperittomia.

Olen kuulunut perussuomalaisiin vuodesta 2012 lähtien. Olen ylpeä omasta puolueestani ja edustan perussuomalaisia rinta rottingilla.

Miksi asetuin ehdolle kuntavaaleihin 2021

Koska tunnen olevani energinen ja toimelias ja kahdeksan vuoden aikana kuntapolitiikassa on oppinut paljon ja yhteistyö muiden puolueiden kanssa on sujunut mallikkaasti. Toiseksi, kun olen kokeneempi ja puolueella tulee olla jatkuvuutta, ajattelin, että samalla autan uusia nuorempia nousemaan luottamustehtäviin. Samalla olen omilla äänilläni antamassa heille tukea. Minut nimitettiin toiseksi vaalipäälliköksi Kainuussa ja olen tehnyt valtavasti töitä, jotta viime vaalien 27 ehdokasta ylitetään huimasti. Nyt uusia nuoria, koulutettuja ehdokkaita on alkanut tulla ja tuo ehdokasmäärä on jo ylitetty ja lisää vielä tulee.

Syksyn kokouksessa Perussuomalaisten Kainuun piiri valitsi minut piirin puheenjohtajaksi.

Kuhmo ja Kajaani yhdistyksinä antoivat ääniä 15, se riitti valintaani.

Uskon, että tunnistan joitakin vahvuuksia, joista on hyötyä päätöksenteossa. Kokemus lukuisissa luottamustehtävissä, kokemus yrittäjänä ja pitkä pankkiura sekä koulutukseni tukevat vahvaa osaamistani. Hyvät elämäntavat auttavat minua jaksamaan työssäni ja luottamustehtävissäni. Perhe ja koti ovat minulle voimanlähteitä. Luonteeltani olen hyvin maltillinen, positiivinen, neuvottelutaitoinen, joustava, mutta tarvittaessa raudanluja.

Opin yrittäjänä tekemään nopeita itsenäisiä päätöksiä. Olen erittäin työorjentoitunut ja pitkäjännitteinen. Huumori pitää olla mukana myös arjessa. Eniten minua ärsyttää elämässä epäoikeudenmukaisuus ja laiskuus. Olen rohkea aktiivinen suomalainen, uskallan ottaa kantaa ja olla eri mieltä, jos katson sen järkeväksi. Olen suomalaisten asialla.

Ura:

Palkkatyö naisten kanssa rahalaitoksessa. Markkinointitehtävät, kansainvälisen kaupan maksuliike asiantuntitehtävät sekä työpaikan työsuojeluvaltuutetun tehtävät pitivät virkeinä. Asiakasryhmien markkinointitehtävissä vastasin tapahtumien järjestelyistä ja toimin matkanjohtajana koti-, sekä ulkomaanmatkoilla.

Luontaisetuna oli vapaa-aikana perheen kodinkoneliike. Yrittäjänä olen vastavuoroisesti toiminut miesten maailmassa. Hyvä asiakaspalvelu oli ase, jolla yritin erottua kilpailijoista. Myyntityössäni olen palkittu Suomen parhaana useamman kerran. Kodinkoneiden kuljetus, asennus, tarjouspyyntöjen laskeminen, tilaukset, markkinointi ym. ovat tuttua puuhaa. Luovuttuani kivijalka yrityksestäni, elämä kuljetti Kainuuseen, jonka luonnosta pidän valtavasti, rakkaan puolisoni lisäksi.

Yhteiskunnalliset asiat ovat aina olleet tärkeitä. Tällä hetkellä metsätilamme emännyys, omien metsiemme hoito, marjastus, sienestys, kalastus ja metsästys täyttävät ajan, joka vaativilta luottamustehtäviltä jää. Kynttiläpajan tuotanto ovat elämässä mukana, varsinkin sesonkiaikoihin.

Mottoni: En mene siitä, missä aita on matalin!

Talous:

Yrityksen rekrytointi ja talous olivat vastuullani. Taloushallintoon antoi rahalaitos ja koulutukseni hyvän selkänojan. Kaikki piti täsmätä. Yrityksen verotusasiat olivat selkärangassa.

Mielestäni taloushallinto ja säästäminen kuuluisi olla oppiaineena jo hyvin varhaisessa kouluiässä. Jatkuva velanotto on koko Suomen perisynti! Siihen on saatava muutos. Pankissa tunnistin, kuinka tärkeää olisi perheille opettaa rahan viisasta käyttöä. Itse seuraan aktiivisesti pörssikursseja ja kuulunkin kaupungin sijoitustyöryhmään.

Koulutus: kansainvälisen liiketoimintalinjan yo-kauppateknikko, hyvinvointiterapeutti (Satulinna, Hirvensalmi)

Kielitaito: englanti, ruotsi, saksa ja venäjän alkeet

Työ:
Ulkomaan maksuliikeasiantuntija rahalaitoksessa ja asiakasryhmien markkinointitehtävät.
Expert kodinkone- ja LVI-alan yrittäjä. Nykyisin metsätilayrittäjä.
Toiminnantarkastaja (Hankaan Erä -metsästysseura, 5 vuotta)
Suomen Terveysmaailma Oy:n edustaja Kainuun alueella

Nykyisin metsätila-/käsityöyrittäjä

Harrastukset: koirat, metsä, kalastus ja leivonta, öljyvärimaalaus herätetty henkiin uudelleen.

Motto: Jätä hyvä mieli jälkeesi katsoville! Kuuntele – ole rehellinen – pidä lupauksesi!

Luottamustehtävät:

Varakansanedustajuuden lisäksi:

 • Kajaanin kaupunginvaltuutettu, toinen kausi
 • Kaupunginhallituksen jäsen, toinen kausi
 • Maakuntahallituksen 1. vpj.
 • Perussuomalaisten Kainuun piirin pj.
 • Puoluevaltuuston jäsen
 • Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj. Kajaanissa
 • Elinkeinolautakunnan jäsen
 • Työllisyysryhmän jäsen
 • Vilake, kaupunginhallituksen edustaja
 • Romanityöryhmän jäsen
 • Maankäyttöpoliittisen ohjausryhmän jäsen
 • Pohjois- ja Itä-Suomen neuvottelukunnan jäsen
 • Perusnaisten hallituksen jäsen ja 2. vpj.

Kuka on Eila Aavakare_ (2)