Vaaliteemani

 

Koulutus, lapset ja nuoret:

Mielestäni lapsiperheiden tarpeita, päivähoitoa ja koulutusta tulee tukea. Ei enää koulutusleikkauksia! Lasten kotihoidon tuki on tärkeä kannuste lapsiperheille, se tulee säilyttää ja vanhemmilla tulee säilyttää valinnanvapaus, kumpi vanhemmista sen pitää.

Lapsiamme pitää suojella. Lapsien seksuaalinen hyväksikäyttö on erityisen rangaistavaa ja lapselle ei tule sälyttää vastuuta siitä. Pedofiilien rangaistuksia tulee reilusti nostaa.

Olen erityisen huolissani lasten ja nuorten väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Kouluissa tulee huolehtia, että jokainen lapsi nauttii fyysistä koskemattomuutta. Jos toinen lapsi käyttää väkivaltaa toista kohtaan, tulee poliisin ja sosiaaliviranomaisen puuttua asiaan keskustelemalla ja kuulustelemalla.

 

 

Maaseutu:

Maaseutu täytyy pitää mukana kaupunkia kehittäessä. Kajaanin kaupungin tulee muuttaa  kaavoitustaan siten, että vapaa-ajan asunnot voidaan muuttaa helposti vakituisiksi asunnoiksi. Etätyö on tulevaisuuden buumi ja tämä on vetovoimatekijä Kajaanille. Sotkamo on jo tämän oppinut, miksei Kajaani?

Maaseudulla tulee turvata palvelut ja kyläkoulut, koska niiden lakkauttamisesta ei saada toivottua säästöä.

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (2)

Petopolitiikka:

Kannanhoidollista metsästystä lisättävä. Susi ei ole uhanalainen. Olen saanut selville, että kouluissa käy ns. ”Susi-lähettiläitä”, jotka vihreiden agendalla jakavat kouluissamme väärää tietoa. Susi-lähettiläät pois kouluista! Koirien kanssa metsästys on taattava.

Suden siedätyshoidolla ei ole saatu sillä haettavaa tulosta. Kuntien maksettavaksi ei saa jättää ns ”susikyytejä”. Paikalliselle tasolle päätökset häirikkösusien luvista.

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (3)

SOTE:

Kanuu on osannut koronan hoidon ja tiedottamisen mallikkaasti. Kiitos pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarille. Rokotukset tulee saada laajamittaisesti kaikille ikäryhmille.

Tärkeää on, että tuleva malli on nykyistä parempi. Veroparatiisiyhtiöille STOP! Enemmän valvontaa veroparatiisiyhtiöiden hoitokäytänteisiin. Ikäihmisille ja veteraaneille on taattava kunnioitettava ja inhimillinen vanhuus. Kaikki yhteiskuntaluokat tulee olla SOTE:ssa tasa-arvoisia. Vastustan ilmaispalveluita paperittomille.

Kainuun Sote ja Oys voivat jatkaa osuuskuntamallilla tapahtuvaa lääkärien vaihtoa.

Home- ja kosteusvaurioiden aiheuttamien sairauksien diagnostiikka on saatava kuntoon!

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (4)

Avoimuus:

Sananvapaus pitää säilyttää ja asioista on pystyttävä keskustelemaan avoimesti. Ihmettelen, miksi salataan ja peitellään todellisia maahanmuuton kustannuksia sekä seksuaali- ym. rikostilastoja? Jos vihapuhetta ruvetaan kitkemään, sen pitää myös koskea perussuomalaisiin kohdistuvaa vihapuhetta.

Miksi Suomen hallitus ei ota sanallakaan kantaa vihatekoihin; joukkoraiskauksiin ja pedofiileihin?

Olen kokenut hyvin paljon häirintää somessa poliittisen urani aikana. Noin 150 törkeää vihapuheviestiä ole saanut viimeisen vuoden aikana. Sinänsä ne eivät työtäni päätöksentekijänä häiritse, päinvastoin ne terävöittää työtäni. Tulen aikanaan käyttämään niitä kirjallisessa tuotannossani ja kerron ne lähteet myös, mistä ne ovat tulleet ja ketkä kirjoittaneet.

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (5)

Ikäihmiset:

Mielestäni ikäihmisille on tarjottava enemmän julkista, yhteisöllistä asumista. Eläkkeisiin on saatava indeksikorotukset. Vaadin isänmaamme puolesta taistelleille veteraaneille maksutonta hoitoa kotikaupungissamme. Kotipalveluihin tulee saada ehdottomasti lisäresursseja. Ehdotukseni on, että vanhuksen kauppaostokset tehdään kauppiaan kotiintoimituksilla ja kotipalvelu hoitaa kotona tapahtuvaa inhimillistä hoitoa. Turvarannekkeita on olemassa sellaisia, jotka hälyttävät its, jos ikäihminen esim. kaatuu. Tämä toimintamalli on käytössä Tanskassa ja toimii hyvin.

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (6)

Yrittäjyys:

ALV oikealle tasolle pienyrittäjille ja sukupolvenvaihdos helpommaksi. Perintöverokäytäntöä on muutettava – mahdollisuus yrityksen jatkajalle!

Ilmastonmuutostoimet eivät saa tulla suomalaisten yritysten maksettaviksi. Suomi on tehnyt enemmän kuin muut.

Turpeen verotuspäätös on ollut suuri virhe! Turveyrittäjä kertoi, että on ostanut miljoonainvestoinneilla kaluston, ottanut lainaa siihen, vakuutena on yrittäjäperheen uudehko omakotitalo. Nyt loppuu työ, leipä ja lähtee katto pään päältä. Hallitus tarjoo romutuspalkkiota. Varakansanedustajana otan tähän kantaa ja sanon suoraan, että tämä on vihreitten liian nopealla aikataululla aikaansaamaa yrityselämän tuhoamista!

Samoin jo tulleet ja syksyllä tulevat polttoaineveronkorotukset iskeytyy meille Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle rajuimmin. Puhutaan kuin satukirjan kertomaa, yksityisautoilun korvaamista julkisella liikenteellä. Kysymys kuuluu: millä ikäihminen kuljettaa bussipysäkiltä kauppaostokset kotiinsa, kun matkaa on useampi kilometri. Toivoisin hallituksemme jäsenten sentään tutustuvan Pohjoi-Suomen elämään ja sen olosuhteisiin.

 

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._ (7)

Oma maa ja kansa ensin, myös Kajaanissa!

En ole tyytyväinen Kajaanin maahanmuuttopolitiikkaan. Meillä on ollut niin kaupunginhallituksessa, kuin maakuntahallituksessa hiljainen sopimus, että työperäinen maahanmuutto on se ykkösasia. Valtuustopäätöksenä on ollut kauan jo, että 50 kiintiöpakolaista tulee Kajaaniin vuosittain. Nyt maahanmuuttojohtaja toi kaupunginhallituksen pöydän äärelle yllättäen tiedon, että kiintiöpakolaisten määrä nostetaan 100:an, koska Suomussalmi vei viime vuonna 25 siitä viidestäkymmenestä! Samaan hengenvetoon johtaja ilmoitti, että Kajaani ottaa vastaan kaikki muualta, lopetetuista vastaanottokeskuksista tulevat turvapaikanhakijat! Kajaani on avoin kaikille, näillä sanoilla hän asian ilmoitti. Näin ei voi virkamies päättää. Nämä on sen tason päätöksiä, että ne tulee tuoda aina valtuustokäsittelyyn. Kotouttamisohjelma tuodaan valtuuston käsittelyyn keskellä vuotta 2020, jolloin se on ollut jo monta kuukautta käytännössä voimassa. Valtuuston päätös puuttui. Tämä on virkamiestasolla huonoa asioitten valmistelua. Minulle sanoikin eräs Keski-Suomalainen kuntapäättäjä, että Kainuussa maahanmuuttoa johtaa virkamiehet, ei poliittiset päättäjät. Se pitää paikkansa. Kaikki turvapaikanhakijat tulee selvittää, keitä he ovat, mistä lähtöisin. Taustat pitää selvittää, ei tänne voi tulla kuka tahansa.

 

_Mielestäni ensisijaisesti on pidettävä huolta oman maamme kansalaisista._